RijbewijsWanneer je een auto wilt huren denk je natuurlijk direct aan je rijbewijs. Zonder rijbewijs een auto huren is eigenlijk ondenkbaar. Het is erg vervelend als je bij de autoverhuurder komt en je merkt dat je rijbewijs verlopen is of dat je jouw rijbewijs vergeten bent. Toch zijn er misschien mogelijkheden. Dat hangt af van de situatie.

1. Je bent je rijbewijs vergeten

Als je jouw rijbewijs bent vergeten wanneer je de auto gaat huren dan mag de auto niet op jouw naam worden verhuurd. Ook wanneer je zelf een kopie hebt van je rijbewijs zal er geen enkele verhuurder zijn die daar mee akkoord gaat. Wat wél mogelijk is, is dat je partner of reisgenoot de auto op naam zet. Mits hij of zij een geldig rijbewijs bij zich heeft natuurlijk.

2. Je hebt geen rijbewijs

Wanneer je niet in het bezit bent van een geldig rijbewijs kun je geen auto huren. Geen enkele verhuurder zal een auto willen en mogen verhuren aan iemand die zelf geen rijbewijs heeft. Als jij een auto wilt huren voor iemand anders dan zal die persoon zelf zijn rijbewijs moeten overleggen om de auto mee te kunnen nemen.

3. Je rijbewijs is niet meer geldig (verlopen)

Als je een auto wilt huren en je hebt wel een rijbewijs maar deze is niet meer geldig dan kun je de auto niet meenemen. Misschien kan een reisgenoot met een geldig rijbewijs de auto op naam zetten. Overleg dit onderling. Is jouw rijbewijs verlopen en huur je de auto in Nederland, dan kun je misschien met spoed een nieuw rijbewijs aanvragen bij de gemeente. Hieraan zijn vaak extra kosten verbonden maar je kunt dan doorgaans wel de volgende werkdag je nieuwe rijbewijs al ophalen op het gemeentehuis.

Categorieën: Autoverhuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *