In de huidige maatschappij leasen steeds meer mensen een auto. Voor de één een uitkomst, voor de ander not done. Wij hebben 5 redenen op een rij gezet waarom een auto leasen wél een goed idee is.

Je weet precies wat je maandelijks betaalt

Als je een auto least betaal je iedere maand een vast bedrag. Het enige dat je naast het bedrag voor het leasen van de wagen nog moet betalen zijn de kosten voor het tanken. Verder zijn alle andere kosten inbegrepen bij de leaseprijs. Denk hierbij aan motorrijtuigenbelasting, onderhoudskosten, zomer- en winterbanden, reparaties, verzekeringspremie en afschrijving. Je weet, op het tanken na, dus precies hoeveel je maandelijks kwijt bent voor je auto.

Je wilt een nieuwe auto rijden maar kunt de aankoop niet zelf betalen

Als je graag in een nieuwe auto wilt rijden moet je daar een flinke som geld voor neerleggen. Je hebt het dan meestal over 20 tot 50 duizend Euro. Maar wanneer je een auto gaat leasen krijg je een nieuwe auto geleverd en hoef je die niet vooraf te betalen. Je betaalt namelijk maandelijks een vast bedrag aan de leasemaatschappij.

Je wilt geen lening voor een auto

Je kunt er voor kiezen om een nieuwe auto te kopen met geleend geld. Echter wordt een krediet altijd geregistreerd bij BKR. En wanneer je een hypotheek wilt afsluiten kijkt men hoeveel andere leningen je al hebt. Als je dus een krediet hebt voor een auto kun je minder hypotheek krijgen. Een auto leasen wordt niet gezien als een lening en je kunt dan dus een hogere hypotheek opnemen.

Je wilt voor langere tijd een auto huren (shortlease)

Mensen die een auto huren leveren deze vaak binnen één of twee weken weer in. Wil je langere tijd, bijvoorbeeld voor een paar maanden een auto, dan kun je die vaak voordeliger leasen dan huren. We spreken dan van shortlease.

Een auto leasen is vaak voordeliger dan kopen

De consumentenbond heeft in 2016 een onderzoek uitgevoerd. Daaruit bleek dat het in ruim 50% van de gevallen goedkoper was om een auto te leasen dan te kopen. Ze gingen er vanuit dat je de auto vier jaar zou gebruiken en dan ging inruilen. Een leasecontract was, omgerekend, soms wel €50 per maand goedkoper.

Categorieën: Auto leasen